Benvinguts al blog gastronòmicament sinèrgic

on l'acció combinada de diferents experts, cooperant intel.lectualment d'una manera gastronòmica, fan possible compartir coneixements, experiències i inquietuds d'un dels grans plaers existents: Cuinar, menjar, beure i, sobretot... VIURE!

dilluns, 21 de desembre del 2009

MASSA DE PA.

Ingredients:
 10gr de llevat fresc o 1 sobre de “levadura seca activa”.
 125ml d’aigua tèbia.
 500gr de farina comuna sense blanquejar.
 Una mica de farina per treballar la massa.
 Dues cullerades de sal.
 250ml d’aigua freda.
 2 cullerades d’oli d’oliva extra verge.

Preparació:
 barregeu el llevat amb la meitat de l’aigua tèbia. Deixeu reposar en un lloc templat durant 10 minuts o fins que es formi un xic d’espuma.
 en un bol barregeu 125gr de farina amb la sal.
 afegiu la resta d’aigua tèbia, l’aigua freda i l’oli en el pot on hi havia l’aigua amb el llevat. I això ho aboquem al bol on hi havia la barreja de farina amb sal.
 aneu afegint la farina al preparat mentre es va remenant amb les mans, fins que la massa vagi absorbint el líquid.
 quan s’hagi format la pasta ho tapem amb un tovalló i ho reservem en un lloc tebi unes dues hores.