Benvinguts al blog gastronòmicament sinèrgic

on l'acció combinada de diferents experts, cooperant intel.lectualment d'una manera gastronòmica, fan possible compartir coneixements, experiències i inquietuds d'un dels grans plaers existents: Cuinar, menjar, beure i, sobretot... VIURE!

dilluns, 21 de desembre del 2009

HOMMOS.

Ingredients per a 4 persones:
 Una llauna de cigrons bullits.
 Una cullerada de Tahin (crema de sèsam).
 Una dent d’all.
 El suc de mitja llimona.
 ½ got de llet (depenent de la textura).
 Comí.
 Sal.

Preparació:
 aboquem els cigrons en un col•lador i n´extreiem l’excés d’aigua. Els passem en un recipient juntament a la llet, els alls i el suc de llimona. Ho batem amb el túrmix.
 afegim la resta de productes a la barreja anterior. Tastem i anem rectificant de sal i llimona. Si volem aconseguir una textura més cremosa ho podem rectificar de llet i afegir-n´hi més; mentre que si volem aconseguir una textura més densa i espessa ho haurem de rectificar de Tahin.
 Un cop tenim la crema al gust ho passarem per un colador xinès, així el puré ens quedarà més net i sense grumolls.