Benvinguts al blog gastronòmicament sinèrgic

on l'acció combinada de diferents experts, cooperant intel.lectualment d'una manera gastronòmica, fan possible compartir coneixements, experiències i inquietuds d'un dels grans plaers existents: Cuinar, menjar, beure i, sobretot... VIURE!

dilluns, 21 de desembre del 2009

AMANIDA DE CARAGOL.

Ingredients per a 1 caragol:
 100 grams de patates.
 15 grams de mantega.
 15 grams de quetxup.
 2 pèsols bullits.
 1 salsitxa de frankfurt.
 1 rovell d'ou.
 1 dl de llet.
 1 pastanaga.
 Oli d'oliva i sal.
 Enciams variats.
Com es fa:
1. en un cassó, poseu aigua al foc perquè bulli. En un altre cassó escalfeu la llet.
2. Peleu les patates i talleu-les a trossos mitjans. Quan l'aigua arrenqui el bull, poseu-hi les patates i deixeu-les coure fins que siguin ben toves. Escorreu-les i aixafeu-les; afegiu-hi la llet calenta, els dos rovells, la mantega i un pols de sal. Remeneu bé fins que us quedi un puré fi i cremós.
3. Peleu la pastanaga. Talleu-ne 1 rodella prima per fer el sol, 6 palets curts per als rajos i 2 palets llargs per les antenes.
4. Poseu una paella al foc amb un raig d'oli i coeu les salsitxes.
Doneu vida al caragol:
1. col.loqueu l'enciam (ben net i escorregut) com si fós un sotabosc. La salsitxa al damunt.
2. Feu un cercle amb el puré de patata, i amb el quetxup aneu fent la closca del caragol.
3. Dibuixeu els ulls amb els pèsols; les antenes, la boca i el sol, amb la pastanaga i... cargol treu banya...