Benvinguts al blog gastronòmicament sinèrgic

on l'acció combinada de diferents experts, cooperant intel.lectualment d'una manera gastronòmica, fan possible compartir coneixements, experiències i inquietuds d'un dels grans plaers existents: Cuinar, menjar, beure i, sobretot... VIURE!

dilluns, 21 de desembre del 2009

AMANIDA FRESCA DE PASTA.

Ingredients per a 4 persones:
 400gr de pasta d'espiral.
 125gr de blat de moro.
 16 tomàquets xerri.
 1 pot de formatge fresc estil “Burgos”.
 Sal i pebre.
 Un polsim d'orenga.
 Olivada (olives i oli d'oliva).


Elaboració.
1. Poseu un cassó al foc amb aigua i una mica de sal, espereu a que comenci a bullir i aboqueu-hi la pasta. Deixeu-la coure uns deu minuts (o segons indiqui el fabricant). Un cop cuita, coleu-la i refredeu-la sota un bon raig d'aigua freda. Reserveu la pasta barrejada amb una mica d'oli d'oliva (evitareu que s'enganxi).
2. Netegeu els tomàquets petits i talleu-los a quarts, talleu també el formatge fresc a dauets petits i barregeu-los al bol on hi teniu reservada la pasta. Aboqueu-hi també el blat de moro i barregeu bé.
3. Assaoneu amb sal i pebre, i aromatitzeu amb l'orenga.
4. Amaniu amb l'olivada. La podeu fer tallant les olives, barrejant-les amb una mica d'oli d'oliva i trinxant amb la batedora elèctrica (túrmix).